fOllOw sini ツ anda memang awesOme✔

Saturday, August 11, 2012

Kisah Cinta Lin Dan Wan BODO






helloo peepps!

salam satu blogger,,
herm..
hari nie tak de pape yang menarik pon..
tapi! ada satu cerita yang agak menarik yang admin nak kongsikan kat sini..

cerita nie diadaptasikan oleh sahabat admin..
dia nie girl..
nama dia Lin,,
Lin nie ada pasangan CINTAnya yang duk kat perak..
jauh jugaklah kirenye kekasih dia dengan dia.
nama kekasih dia wan..

diowg nie cple dah lama dah..
dah empat tahun dah..
tapi tak pernah lagi berjumpa face to face,,

selama mereka bercinta, sahabat admin cite kat admin..
banyak sangat dugaan untk mereka..
tapi..
Lin nie tabah owngnye..
dia tetap bersabar untuk hubungan dia tue..

sebab apa nak tahu..
antara salah satu yang admin paling geraam ialah..
siWAN nie CURANG blakang LIn..
Dah la kaki curang,,,
kaki kikis pulak tue...

bila Lin ajak mesej jew..
dia sent request kat member admin siLIN tue..
yang siLIn tue pon sengal sikit..
lurus sangat.. ikut je kehendak WAN bodoh tue..! (ish geram admin)

tapi! haa ni nak cakap nieh..
Pada suatu hari...
hati siLin terdetik untuk menduga kesetian WAN BODOH nie dengan menyamar jadi orang lain.
dia mesej-mesej lah WAN BODOH nie..

nak tahu tak..
WAN BODOH tue layan...
kawan admin cakap..
mula-mula gedik-gedik manja je..
lepas tue gedik-gedik gatal..!!
siap panggil sayang-sayang lagi..

eeuuww!!! jijik SIAL
sakitnye hati admin dengarnyew...
kesian LIn..

admin pon baru tahu tadi jew...
Lin cakap kat admin..
yang paling menyedihkan admin ialah..
lin cakap macam nieh
"walau macam mana pon Lin akan tetap tunggu wan.."

admin bila dengarnye pon admin tak tahu nak cakap apa..
admin sedih dengan nasib dia..
kenapa lah sampai macam tue sekali..

dah lah bercinta dari zaman sekolah lagi..
tup tup habis sekolah putus pulak..

hermm..
itulah cintakan..
cinta pada manusia nie tak pernahnya kita tahu kesudahannya,,
tapi cinta pada ALLAH S.W.T.. kita semua tahu kesudahannya.. :)
so... kepada blogger yang sedang asyik bercinta tue..
berhati-hatilah...
jangan terlampau fanatik sangat dengan cinta kepada hamba allah nie..
dan jangan sesekali curang..

dalam percintaan nie.. tak kisahlah cinta pada sesiapa pon..
kesetian itu penting.. dan wajib ada didalam setiap perhubungan..
INGAT TU!

oklah bye blogger,,
muuaahh!
terima kasih kerana sudi membaca post admin..




5 comments:

  1. kesiannyew.... tak guna betulah dpat lelaki macam tue! ish!! geram2

    ReplyDelete
  2. memang kesian.. admin lagi sakit hati dia buat kawan admin macam tue.. biadap betullah..!! hish.. but.. cik hanis.. kontrol emotion sikit tau.. hahahha *just kidding #pancing

    ReplyDelete
  3. kurang haja punya WAN BODO!!

    ReplyDelete
  4. memang bangganglah WAN tue!!

    ReplyDelete
  5. bodoh betul

    ReplyDelete