fOllOw sini ツ anda memang awesOme✔

Tuesday, September 04, 2012

Diam Itu Lebih Baik Daripada Berkata-kata..

Hye Semua..
Apa khabar..?
terima kasih lawat Blog admin..

hari ini admin nak kongsi pendapat sikitlah..
Tapi pendapat admin nie taklah GAH sangat..
sekadar ilham lintasan akal secara lalu..

(heheheh)
ape yang admin mengarut tu pon admin tak tahu..
admin nak cerita nie..
dalam kehidupan kita nie kita tak pernah dapat lari dari perselisihan faham dengan orang lain..

Lebih-lebih lagi bila terselisish faham dengan DARAH DAGING kita sendiri..
Dan Admin tahu itu adalah perkara yang paling MEMUALKAN dan MENJIJIKKAN..
Sebab apa ialah..
~dah lama jadi adik beradik pon masih tak faham lagi kew perangai dan sikap DARAH DAGING KAMU tu..~

itulah sebabnya,,
kadang-kadang susah nak jadi ADIK kepada AKAK2 dan ABANG2 yang terlmapau matang nie..
MEREKA takkan SUDI mendengar PENDAPAT KITA melainkan mereka BERADA dalam keadaan TERPAKSA..

BILA SUSAH baru nak cari ADIK..
baik tak payah..
lebih baik dia anggap jew yang ADIK die tu dah mati..
bagi adminlah..

sebab tulah...
admin lebih suka diamkan diri sebab tak ade bende pon nak dborakkan atau dibualkan dengan orang nie..
lebih baik admin hadap laptop kemas kini blog atau buat apa2 yang patot daripada memerhati sikap orang yang admin mungkin takkan pernah faham...

admin selesa dengan perangai admin yang macam nie..
malas nak ambik tahu pasal ORANG lain..
LEBIH baik FOKUS pada kehidupan admin sendiri..

ok.. sampai sini sjelah entri hari nie..
bye,, salam

14 comments:

  1. bkn x sudi dengar..biasalaa pemikiran kamikan MATANG..hehehe..

    ReplyDelete
  2. tanpa nama~~
    biasalah mizs.. dalam adik beradik.. tak pernah lari dari prob cam gitu.. yang peningnya kepala mak ayah kite.. hihihihi

    ReplyDelete
  3. wari
    woi icha,,
    ape kene nye ngan kau nie.. tekanan dah kew??
    btw.. nape aku nak komen guna email aku x leh ek?? aku nak follow pon susah.. dah kene buat "tanpa nama" ni ha.. hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. woi..
      hak ah.. memang tekanan pon.. eh yeke..
      mne aku tau.. patotlah kebnaykn komen semuanya anonymos.. hahah
      nantilah aku cari aku edit k.. itu pon kalau jumpe..

      Delete
  4. SAMA NASIB
    saya suka post admin.. semuanya kene ngan jiwa saya,, i lap u laah admin.. teruskan berblog.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye same nasib... yeke.. kalau macam tu.. ce give me five kit.. haha

      Delete
  5. Hahah xpe, bak kata pepatah carik2 bulu ayam lama2 bercantum juga.. Tapi ak ni abg yg baik, kalau adik2 ak beri pendapat, ak dgr je (ye la tu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh.. puji diri sendiri... btw.. baguslah kalau kau tue abng yg baik...

      Delete
  6. dri buat org skit hati, baiklah diaam

    ReplyDelete
  7. betol ifa.. sye suka komen awk.. hehehe :D

    ReplyDelete
  8. penah juga rasa mcm ni... buat x taw je ngn org mcm tu

    ReplyDelete
  9. yeke,,, mmg senasib ek.. thanks bella

    ReplyDelete