fOllOw sini ツ anda memang awesOme✔

Friday, September 14, 2012

Korea Owh Korea


Hello people..
Eoseo oseyo (어서 오세요) (selamat datang)
Salam Sejahtera Dan Salam Satu Malaysia..
(heheh )(^0^)v

Hari  nie Admin nak Post Entri Pasal KOREA..
Ini bukanlah entri untuk SHOW OFF ke ape..
Tapi sekadar berkongsi pengalaman untuk dijadikan pedoman
bagi mereka yang bercita-cita untuk melancong ke KOREA tue..

cerita dan gambar-gambar dalam entri nie 100%
diCiplak dari Eonni (언니) (kakak) admin
kerana ini adalh pengalaman dia semasa melancong..

(hehehe)
Sebaik aje Eonni Admin sampai ke MALAYSIA,
Dia terus cerita kat admin pasal KOREA..

Admin pon ape lagi..
terpesonalah sebentar dengar cite dia..
sambil-sambil dia bercerita tue
dia pon tunjuk gambar2 yang dia ambil kat korea...

gambar-gambar tue semua memang tempat-tempat yang
orang suka berkunjunglah..
antaranya ialah..

Restoran... masa tue.. LOGO HALAL amatlah berharga buat mereka..
(hahaha)
Owner Restoran tue memang orang islam lah..
INDIA MUSLIM.
tapi kalau masih berjaga-jaga lagi
kita boleh tengok sijil dia
kalau dah SAH memang HALAL..
boleh lah kita mkn dgn hati yg senang..

Hiasan-hiasan dalam kedai PAK INDIA nie memang berunsurkan
agama islamlah..
antara hiasannya gambar kat atas nie..
cantik dan unikkan..


beralih kepada kebersihan pulak..
Restoran Pak India nie memang bersih..
korg boleh tgk sendirikan gmbr nie..
so.. tak perlu risau-risau dah..
bolehlah kita melabuhkan punggung kita..
heheh 



dah habis makan, ada tenaga boleh dahlah kita jalan-jalan..

tengoklah orang2 kat sini..
mereka lebih suka berjalan kaki daripada mengunakan kenderaan bermotor,
thats why ar mike slim2 lake..
(hahah)


dah penat tengok sekeliling boleh singgah kedai-kedai cuci mata..
tengok barang-barang yang cantik2 nie..

ni antaranya gambar untuk hiasan rumah yang dijual kat korea..
korang boleh pilih ikut suka korang untuk dibuat kenangan kan..
tak pon sebagai hadiah kepada sahabat-sahabat korang..
semua barang-barang kat sini
dia jual sempoi jew...
macam nie je cara dia jual..
berlambak-lambak
yang nie admin paling suka
yang nie semuanya pen-pen yang cantik-cantik..
admin suka sangat,,
gebu2
yang nie comel..
keychain patung beruang..
Sesuai kalau korang nak beli sebagai cendera mata untk family korang..
sweet.
yang nie kita pilih ikut cita rasa sendiri..
macam nak bagi kat special someone kew
ape kew..
boleh lah..
yang nie kalau korang pergi
mesti korang rambang matakan..
(hahaha)
sape yang ade awek kew
isteri kew
anak-anak kew
bolehlah beli nie untuk mereka,,
mesti meraka suka...
yang nie tempat jual barang2 untuk hiasan rumah,,
tengoklah tue
sape yang tengok gambar nie
mesti jerit suke..
admin suke barang2 kat korea..
cantik2 kan..
Nie tempat menjual Kolar leher yang bermacam jenis untuk
gegirl2 yang suka pakai bende2 gini..
mereka yg duk korea dah heran dh ngan bende2 gini..
bersepah-sepah tepi jalan jek dia jual..
Otai tak otai tue,,
Tapi yang nie admin suka... comel,sweet dan gebu..
heheh 

dekat korea nie..
bukan semua orangnya orang korea jew..
macam malaysia jugak..
ada pelbagai bangsa yang ada untuk mencari rezeki kat negara kita..
samalah macam mereka..
ada orang luar datang untuk mencari rezeki kat sini..
bukan untuk melancong je..
lagi pon..
mata wang mereka kan besar..
berbaloi lah.. 

yang nie permandangan deret kedai-kedai kat korea..
biasa je.. tapi masih namapk cantik dan kemas..
walaupun kedai tu dah dibuka berpuluh tahun..
berbeza jugaklah dengan deret2 kedai kat malaysia nie..
(huhuhu)

ni mungkin menarik..
walaupun pokok nie tak berdaun macam pokok2 yang ade kat malaysia..
tapi still nampak cantik dan menyerikan suasana..
nampak cool je..
heheh

ni saja je kakak admin ambil gambar..
nak tunjuk motor-motor yang org korea pakai..
memang bestlah..
dah mcm kereta pon ade.. cume beza
tayar dua then tak beratap ek.. .. hehe

yang nie gambar masjid kat korea..
haa
sape kata kat korea x de masjid..
adelah!
kemana pon korg pergi kat bumi allah nie
mesti ada tempat untuk umat islam beribadat kepada DIA..
sebab dunia nie milik dia..
tak kesahlah negara apa pon..

yang ni permandangan atas masjid

cantikkan...
dah jumpa tempat beribadah boleh kita melakukan kewajipan kita dengan mudah.
sesudah tu bolehlah sambung berjalan-jalan lagi..

tempat seterusnya sini..
PULAU NAMI.
tempat cerita WINTER SONATA.
nie gambar-gambarnya...
sweetkan..

banyak gambar2 pelakon WINTER SONATA tue kat sini..
korang bolehlah tengok puas2..

dah puas tengok gambar..
korang tengok peta pulak..
itu pon kalau korang takut tersesat.. haha

dah tengok peta barulah boleh ronda2 kat pulau Nami nie

antara yang menarik kat pulau nie..
dia ada bubuh bende2 nie semua..
semua negara ada..
so tak lah pilih kasih.. 


yang ni kawasan tepi pulau tu.. cantikan..
romantik je suasana..
kalau korang nak honeymoon jalan-jalan kat sini mesti best..
hehehe

yang ni gambar permandangan senja kat korea..
cantik gile..
so duduk kejap ambik feel.. 
 beralih ke suasana malam..
gambar apa nieh?
(hehe)
nilah gambar permandangan malam
kat korea..
nampak tak yang macam line putih2 tue..
ha itu jalan raya kat KOREA
terangkan..
sebab tuelah kat korea
kurang berlakunya kemalangan jalan raya..
jalan dia terang..
so taklah bosan,,
ini gambar jalan dia dari dekat.
>hak ah! dekatlah sangat!<
(hahaha)

yang gambar keseluruhan
dari jauh jalan raya mereka

Dah habis dah gambar.. tapi
sebenarnya ada banyak sangattt
gambar-gambar yang cantik-cantik kat korea..
tapi admin malas nak bawak masok..

antara gambar2 yg menarik tue lah
Istana korea, menara seoul.. tempat mkn kat pulau nami..
dan lain-lain

soo
apa yang admin uploadkan nie
nie jelah yang korang boleh tengok..
(hehehehehe)

oklah..
tggu next entri dari admin pulak k..
Annyeong-hi gyeseyo (안녕히 계세요) (bye) semua,,
lots of love ~~ Mizs M.

by the way..
Gomapseumnida (고맙습니다) (terima kasih)
kerana sudi membaca entri admin nie,,
ape2 yg tersalah info atau kata Admin 
Joesong-hamnida (죄송합니다)( Mohon maaf)
kepada kamu semua..
okey.. tata

23 comments:

  1. amboi mizs... untonglah... hehehe

    ReplyDelete
  2. gadis Comot9/14/12, 5:26 PM

    yeay! rindunya kat mizs..... lama betol mizs x update entri... tapi hari nie dah update terus cerita pasal korea... best! kite suka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaa.. rindu kat sya kew... hehehe
      sori lama x update... kalau suka terus membaca k.. haha

      Delete
  3. jejaka masyukk9/14/12, 5:27 PM

    menariknya... kita pon nak g lah... kumpul duit dulu.. hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgus.... kumpul duit then bru enjoy k..

      Delete
  4. oii.. amboi2.. dah pandai speaking korea kau ek.. hahah dah maju ar tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak... aku google je kowt... hahaha

      Delete
  5. hanyo sayo.... itu bahaso nogori.. hanya saya.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. hanyoo sayyooo jugakkkk

      Delete
  6. mizs... x de apa2 gift ke kt kitwg dari korea?? hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade.. mintak kat eonni mizs.. hehehe

      Delete
  7. sukalah... bestnyew....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat best mesti suka.. g laa korea jalan2

      Delete
  8. emmmmmmr bestnye saya suka saya suka

    ReplyDelete
  9. ADA HUJAN LOVE LAKAT SINI..kalau adik buang widget nie ok juga...

    ReplyDelete
  10. I minat giler dengan Korea nih especially orangnya..
    cute and hensem !!
    heee ~
    entah bila lah boleh sampai kat situ..
    huhu..

    ReplyDelete
  11. Asik ya melancong ke negri orang..

    ReplyDelete
  12. Seronoknya dapat jalan2 ke Korea..simpan impian juga utk ke sana suatu hari nanti..hehe..
    follow lah blok sy klu sudi ye... :)

    ReplyDelete