fOllOw sini ツ anda memang awesOme✔

Monday, November 04, 2013

Berubah!

Hai..

Assalamualaikum..


Hari ni admin nak post pasal INGIN BERUBAH.!


kenapa orang perempuan bile dia cakap nak berubah je dia mesti nak bertudung..

kadang-kadang admin pelik je rase..


BUKAN ke.. 

bertudung itu perkara yang baik dan wajib sebab tutup aurat perempuankan.. (kalau lelaki yang nak bertudung tu maknenye die nak mampus!) hahaaa

 

so pandangan admin.. 

x de ape pun yang nak diubahkan lagi.. tutup je aurat tu dan mula bersolat.. 

agar kite tidak terlibat dengan zina dan maksiat.. 

(betul x)


SOLAT tu satu lagi..

x payah cakap orang yg baru solat tu dah berubah laah.. 

sebenarnye die x berubah pape pon.. 

cume die melakukan perkara yang wajib je.. 


jadi admin nak nasihat ni..

kalau nak berubah tu berubahlah dari segi akhlak kamu..

buakn solat atau tutup aurat..


kalau solat n tutup aurat je pon..

akhlak x berubah..

same je..


akhlak tu merupakan satu jalan besar untuk kite sampai ke allah taala..

kalau kite berubah akhlak kite..

kite berhenti melaukan dosa..

berhenti sakitkan hati orang dengan cara kite yng biadap..

insyaallah..


kite boleh berubah menjadi orang yang baik2 saje..

sebab...

bile kite punye akhlak dah baik.. 

mesti kite selalu kan mengingati allah taala..

 

mesti kalau kite nak buat sesuatu yang jahat tu kite akan terfikirkan allah..

kerana ALLAH itu maha melihat lagi maha mengetahui.. 


jadi konklusinye..

berubahlah akhlakmu..

bukan berubah dengan melakukan sesuatu yang wajib sahaja..

sememangnye solat dan tutup aurat bagi perempuan memang satu perkara yang WAJIB dalam islam..

so bende tu memang x perlu diubahkan lagi,,


ok.


sekian dari admin..

terima kasih..


assalamualaikum.. 

semoga pembaca blog admin dan artikel admin akan sejahtera selalu.. 


7 comments:

  1. betul2.. perubahan itu penting...tetapi pastikan perubahan ke lebih baik :) insyaAllah ...segala usaha dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  2. jemput join

    http://www.iuzira.com/2013/11/anniversary-giveaway-by-anadiera.html

    http://www.iuzira.com/2013/11/easy-peasy-giveaway-by-fd-part-2.html

    ReplyDelete
  3. Hijrah kerana Allah. InsyaAllah istiqamah dan diteruskan perubahannya satupersatu. Dorongan dan sokongan amat perlu diberikan pada sahabat itu. :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum .selamat pagi…hari jumaat yang penuh barakah…
    Jemput baca post saya yeaahhh…

    1. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/10/biovelocity-sleep-mate-selimut-cahaya.html
    2. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/testimonibiovelocity-sleep-mate.html
    3. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/suntik-untuk-cantik.html
    4. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/06/top-leaders-circle.html
    5. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/kutu-biovelocity-sleep-mate.html


    semoga Allah dapat membalas jasa2 anda semua….terima kasihh :)

    ReplyDelete
  5. Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
    purely handmade products such as pouch,
    earrings, cards, hp strap, cute items!
    쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
    http://twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Hi! 안녕하세요~~! We are Twinscraftlife! we sell
    purely handmade products such as pouch,
    phone cover, pencil case, and more cute items!
    쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
    http://twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Hijrah ikhlas dari hati..bukan kerana benda/org...:) jemput singgah blog saya eh...tq...:)

    http://duniaaqumong.blogspot.com/

    ReplyDelete